Jamie's Griekse salade

Bereiden

Maak deze Griekse salade op z'n Jamie's met komkommer, zaden, dille, peterselie en een frisse knolfookyoghurt-dressing.

1 Schraap met een vork over de schil van de komkommer, zodat er diepe groeven in onstaan. Snijd de komkommer dan in plakjes. Doe ze met de azijn en een snuf zeezout in een kom, meng ze en laat ze marineren.

2 Doe de sla in een grote kom. Hak het bieslook en dille fijn en doe ze bij de sla. Doe het citroensap, de olie, honing, yoghurt en knoflook met zeezout en peper naar smaak in een jampot en schud tot alles is gemengd. Als het te dik is, kun je het verdunnen met een beetje water.

3 Giet de komkommer af en doe hem bij de sla. Giet de dressing erover en schep om tot alles is doordrenkt met dressing. Serveer de salade op een schaal en bestrooi met de geroosterde zaden.

Per portie 157 kcal, 14,6 g vet (2,6 g onverzadigd), 3,6 g eiwit, 5,9 g koolh., 4,5 g suiker

 




Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
110 17330
(1)14.0

Beoordeel dit product

Shop tip