Involtini met mozzarella

Bereiden

Ideaal voor de borrel of licht voorgerecht. Deze involtini-rolletjes maak je snel klaar en zijn gevuld met mozzarella, basilicum en parmaham. Italiaanser kan niet!

1 Snijd de aubergines in de lengte in plakjes van 5 mm dik; haal de schil van de buitenste plakjes zodat het vruchtvlees aan beide kanten zichtbaar is. Bestrijk ze met de olijfolie.

2 Gril de plakjes aubergine 3 minuten per kant in een hete grilpan, tot ze een mooi schroeipatroon vertonen en zacht zijn. Houd ze zolang apart.

3 Doe de zongedroogde tomaten, basilicumblaadjes, pijnboompitten, ansjovis en extra vergine olijfolie in de keukenmachine en verwerk tot een smeerbare puree. Breng die op smaak met versgemalen zwarte peper – laat dan pulserend nog even draaien.

4 Leg op elk plakje aubergine een plakje parmaham, scheur het teveel eraf (gebruik dat voor een volgend rolletje) en bestrijk de ham met wat van de zongedroogde-tomatenpuree. Leg telkens een stukje mozzarella en een basilicumblaadje op één uiteinde, rol het plakje aubergine op en steek een prikker in het rolletje. Serveer meteen.

Per portie 164 kcal, 14,4 g vet (4,3 g verzadigd), 7,4 g eiwit, 1,5 g koolhydraten, 1,3 g suikers
 


Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
239 37757
(1)14.0

Beoordeel dit product

Shop tip

Tafeltje, dek je

Maak niet alleen indruk met je kookkunsten, maar ook met je feestelijk gedekte tafel!