Hot & sour vissoep

Bereiden

Deze op de Thaise keuken geinspireerde heldere soep krijgt een spicy smaak van de pikante rawitpepertjes en het zure limoensap. Varieer naar smaak met de vissoorten en zeevruchten.

1 Zet een grote soeppan met een scheut olie op middelhoog vuur. Voeg de helft van de lente-uitjes, de knoflook, rawits en gember toe. Laat in 2 minuten goudbruin worden en schenk de bouillon erbij.

2 Kneus het citroengras in een vijzel met stamper en voeg toe aan de bouillon, samen met de kaffirlimoenblaadjes. Breng de bouillon aan de kook, draai dan het vuur laag zodat-ie zachtjes blijft koken en leg het deksel op de pan — laat de smaken 20 minuten op elkaar inwerken.

3 Voeg de vissaus, honing en het sap van 1 limoen toe. Voeg dan de vis, zeevruchten en tomaatjes toe. Breng weer langzaam aan de kook, draai het vuur laag en laat de soep afgedekt nog 4–5 minuten koken, tot de zeevruchten gaar zijn.

4 Breng de soep op smaak met wat peper en voeg het sap van de tweede limoen toe. Verdeel de vissoep over kommen en serveer elke portie met wat koriander en de rest van de lente-uitjes.

Per portie 284 kcal, 8 g vet (1,3 g verzadigd), 42,6 g eiwit, 10 g koolhydraten, 4,5 g suikers


Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
14 1311

Shop tip