Ben jij ook zo gek op stamppot? Deze herfstpuree heeft een lichtzoete twist van pompoen. Je maakt ‘m eenvoudig als eenpansgerecht voor het hele gezin. Tip: vries een zakje in voor de volgende keer!
1 Doe de aardappels in een grote pan gezouten kokend water, doe na 2-3 minuten de pompoen erbij. Laat koken tot ze zacht zijn. Giet af, laat alles in de pan een paar minuten droog stomen.
2 Pureer en meng met 1 el gezouten boter. Schep in een voorverwarmde schaal, doe er eventueel nog wat extra boter over.
3 Tip: Serveer met een gebakken worstje en groente.
6 personen
• 500 g aardappels
• 1 flespompoen, in flinke stukken
• 20 g licht gezouten boter
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.