Ham-doperwtenschotel

Bereiden

Deze ham-doperwtenschotel heeft even wat voorbereiding nodig, maar dan heb je wel wat! Serveer met brood en mosterd.

1. Leg de hamschijven een dag van tevoren in een pan met koud water en laat ze een nachtje weken. Giet ze de volgende dag af, vul de pan met vers koud water en breng het met de hamschijven aan de kook. Giet het zoutige water af, spoel de hamschijven af en herhaal dit nog eens.

2. Snijd de prei, bleekselderij en wortels in dunne plakjes; gebruik daarvoor de keukenmachine of een mandoline. Doe de groenten met een scheut olijfolie in een braadpan, voeg wat zout en peper en laurierblaadjes toe. Bak ze 15 minuten op middelhoog vuur, onder af en toe roeren, tot ze zacht maar niet verkleurd zijn.

3. Voeg de uitgelekte hamschijven, de parelgort en bouillon toe. Breng alles aan de kook en laat met het deksel op de pan 3 uur stoven tot het vlees heel zacht is. Controleer af en toe en voeg wat hete bouillon of heet water toe als het te droog wordt.

4. Haal de hamschijven met een keukentang uit de pan, leg ze op een grote schone snijplank en verwijder al het vet en de botten. Verdeel het vlees in stukjes en doe die terug in het stoofvocht. Draai het vuur hoger en voeg de doperwten toe. Als ze gaar zijn, roer je de peterselie erdoor. 

Per portie 567 kcal, 14,5 g vet (3,5 g verzadigd), 83,4 g eiwit, 22,7 g koolhydraten, 6,6 g suikers
Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
102 11076
(0)00.0Geef je mening!

Beoordeel dit product

Shop tip

WIN: 'De groene keuken'

Maak kans op een exemplaar van dit nieuwe boek vol veggie en vegan recepten voor elke dag.