Groente tagliatelle

Bereiden

Het groene van deze tagliatelle komt van de groene groente die je in dit recept gebruikt. Artisjokken, bosui, babycourgetjes, doperwten en munt spelen de groene hoofdrollen in dit gerecht. 

1 Snijd de stengels van de artisjokken bij tot 5 cm van de onderkant en verwijder de taaie buitenste bladeren. Snijd 3 cm van de bovenkant van de bladeren en haal het hooi weg uit het midden. Snijd de artisjokken in de lengte in vieren en leg ze in een kom water met citroensap.

2 Kook de pasta beetgaar. Giet af en bewaar wat van het kookwater.

3 Verhit een flinke scheut olijfolie in tomatenconchiglie verse lasagnevellen met romige Spinaziesaus een grote koekenpan boven matig vuur. Haal de artisjokken uit het water en dep ze droog. Fruit ze 5 minuten in de hete olie. Voeg de bosui, venkel, courgettes en knoflook toe en fruit mee. Doe de wijn en de erwten erbij en breng op smaak met zout en peper. Laat stoven tot de wijn wat is ingekookt en de groenten gaar zijn.

4 Schep de pasta voorzichtig door de groenten. Voeg evt. wat kookvocht toe. Kruimel ten slotte de ricotta erover, bestrooi met muntblaadjes en besprenkel met extravergine olijfolie.

Maak dit recept met de Imperia pastamachine




Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
0 4714
(0)00.0Geef je mening!

Beoordeel dit product

Shop tip