De zomer is het seizoen van de erwt. Verwerk deze frisgroene juweeltjes eens in een koude soep. Heerlijk als lunch of diner op een warme dag!
1. Doe het brood met 2 eetlepels water in een kom en laat het zacht worden. Blancheer de verse doperwten (diepvriesdoperwten niet) 3 minuten in kokend water. Giet ze af en doe ze in een bak met ijswater (of laat ze schrikken onder de koude kraan).
2. Pureer de doperwten, knoflook, komkommer, avocado, chilipepers, erwtenscheuten, kruiden, bouillon (of het water) en het natte brood. Voeg de azijn plus peper en zout toe. Zet de soep nog 30 minuten in de koelkast.
3. Verdeel de gazpacho over kommen (of glaasjes), druppel een beetje yoghurt en olijfolie erover en serveer met wat extra erwtenscheuten. Geef er brood bij.
Per portie 167,3 kcal; 8,3 g vetten (1,8 g verzadigd); 8,9 g eiwitten; 15 g koolhydraten; 3,1 g suikers
Psst…
Op zoek naar meer soeprecepten? Zo maak je super-soepen!
6 personen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.