Goulash soep met paprika & aardappel

Bereiden

Niets is smaakvoller dan rundervlees dat een tijd heeft staan pruttelen. De goulash wordt op smaak gebracht met paprika, tomaat, karwijzaad en gehakte marjolein. Goddelijk! 

1. Doe een scheut olie in een grote pan en fruit daarin de uiringen, knoflook en paprika. Voeg het vlees toe. Als de blokjes vlees rondom bruin en de groenten gaar zijn, roer je het paprikapoeder erdoor. Bak het 2 minuten mee en voeg dan 200 ml van de bouillon toe.

2. Breng aan de kook en laat voor de helft inkoken. Voeg de marjolein, het karwijzaad, een scheutje azijn, de tomaten, tomatenpuree en zout en peper toe.

3. Voeg zo veel bouillon toe dat alles onderstaat en laat zacht koken tot het vlees na zo’n 1½–2 uur zacht is. Voeg de aardappels toe, plus de eventuele rest van de bouillon en wat water als de soep te droog oogt.

4. Laat de soep zachtjes koken tot de aardappels gaar zijn. Serveer eventueel met een dot zure room.

Per portie 225 kcal, 9,2 g vet (2,9 g verzadigd), 21 g eiwit, 12,7 g koolhydraten, 4,7 g suikers

366 dagen lang lekker koken? Dan is ons jaarboek écht iets voor jou!


 
 



Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
293 94025
(1)15.0

Beoordeel dit product

Shop tip