Wat een heerlijke snack voor groot en klein. Deze glutenvrije crueslirepen maak je net zo makkelijk zelf. Bomvol superfood zoals amandelen, havervlokken, gedroogde vruchten en gemengde zaden, dus perfect als tussendoortje.
1 Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bekleed een bakplaat van 20 x 20 cm met bakpapier. Doe alles behalve de amandelpasta en agavesiroop in een kom.
2 Smelt in een pannetje op laag vuur de amandelpasta met de siroop. Roer dit mengsel grondig door de droge ingrediënten. Schep het mengsel op de bakplaat en druk het stevig aan.
3 Bak het 20 minuten in de oven, neem het eruit en laat het afkoelen voor je het in repen snijdt. Bewaar ze in een luchtdichte trommel.
Voor 15-18 stuks
• glutenvrije havervlokken en gepofte rijst, ca. 250 g
• 150 g gedroogde gemengde vruchtjes (cranberry’s, kersen, blauwe bessen)
• 140 g gemengde gehakte noten (paranoten, pecannoten, pistaches en amandelen)
• 120 ml gemengde zaden
• 1 tl koekkruiden
• mespuntje zout
• 170 g amandelpasta
• 250 ml agavesiroop
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.