Glutenvrij pastadeeg

Bereiden

Wat zijn gluten? Gluten zijn eiwitten die je vindt in granen (tarwe, rogge, gerst, spelt) en de producten die ervan worden gemaakt zoals brood, pastadeeg, koek, taart, pizza en cake. Gelukkig zijn er steeds meer alternatieve ingredienten verkrijgbaar voor glutenvrije taarten, koekjes en cakes. Denk aan glutenvrije bloem, zilvervliesrijstmeel, glutenvrij bakpoeder, boekweitmeel of maismeel. 

Niet-granen, zoals wilde rijst, boekweit, quinoa, amaranth, sojabonen en zonnebloempitten bevatten geen gluten en dierlijke producten bevatten nooit gluten.

Klik hier voor meer glutenvrije recepten zoals taart, koekjes en pannenkoeken. Dit pastadeeg is glutenvrij en kun je verwerken in verschillende pastagerechten.


1. Mix de ingrediënten in de keukenmachine tot een grof deeg. Kneed het op een met rijstmeel bestoven werkvlak in 3 tot 5 minuten glad. 

2. Verdeel het deeg in vier gelijke hoeveelheden. Duw een van die porties voorzichtig plat met je vingers en begin het deeg uit te rollen met behulp van een pastamachine. Zet de machine op de ruimste stand en haal het deeg erdoor; bestuif het met wat rijstmeel als het blijft plakken. Haal het pastavel er nog een keer door op de ruimste stand, stel de machine dan één stand strakker af en haal het pastavel er weer door. 

3. Stel de machine steeds wat strakker af en haal het vel er per stand telkens twee keer door – glutenvrije pasta is minder elastisch dan gewone pasta, dus gebruik de twee strakste standen niet, want dan kan het deeg scheuren. Als je een pastavel van circa 2 mm dik hebt, leg je dat op een met rijstmeel bestoven werkvlak en leg je er een vochtige theedoek overheen om te voorkomen dat het uitdroogt. Herhaal het proces dan met de rest van het deeg.

4. Dan kun je het deeg nu elke gewenste pastavorm geven. Wil je tagliatelle maken, stel de pastamachine dan in op de tagliatellestand en haal de pasta erdoorheen, of snijd de pasta in de lengte met een scherp mes in linten (circa 7 mm dik); leg ze zolang op een met meel bestoven dienblad. Kook de pasta in ongeveer 3 minuten al dente in een pan met kokend water. Serveer met een saus naar voorkeur.

 


Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
91 21004
(0)00.0Geef je mening!

Beoordeel dit product

Shop tip