Glühweintaart

Bereiden

Superlekkere wintertaart met kruidige, sticky vulling en kruimeltopping.

1 Rol het deeg uit tot een lap van 5 mm dik, bekleed hiermee een springvorm (Ø 26 cm). Prik met een vork gaatjes in het deeg en zet in de koelkast.

2 Verwarm in een steelpan de wijn met kaneelstokje, steranijs, vanille, kruidnagels, sinaasappelsap en -rasp en laat 15 minuten zachtjes koken. Verwijder de specerijen. Voeg cranberry’s en 400 g bruine suiker toe. Roer de bessengelei erdoor, laat 45 minuten zacht koken onder af en toe roeren, tot je een dik mengsel hebt en de cranberry’s uiteenvallen.

3 Maak ondertussen de kruimeltopping. Wrijf boter en bloem in een kom door elkaar tot het op fijn broodkruim lijkt. Spatel dan de rest van de bruine suiker, de kaneel, pijnboompitten en eventueel de rietsuiker er door.

4 Verwarm de oven voor op 180ºC. Neem de taartbodem uit de koelkast, bekleed deze met bakpapier en vul met droge bonen of blindbakbonen. Bak 12 minuten. Verwijder nu de blindbakvulling en het papier en bak de bodem in 10 minuten licht goudgeel. Schenk de cranberrysaus erin en strooi de kruimeltopping erover. Bak de taart in 20 minuten goudbruin en krokant in de oven. Laat afkoelen en serveer de taart met crème fraîche, ijs of slagroom.

Per portie 658 kcal, 16,6 g vet (6,9 g verzadigd), 3,7 g eiwit, 115,2 g koolhydraten, 97,8 g suikers

Fotografie David Loftus
Recept Andy Harris

 




Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
45 5710
(1)14.0

Beoordeel dit product

Shop tip