Gevulde paprika's met groente

Bereiden

Gevulde paprika’s zijn eenvoudig te maken. Voor de vulling gebruik je ingrediënten die je bij de hand hebt – probeer ook eens couscous of quinoa in plaats van rijst en bestrooi de bovenkant met pompoenpitten of parmezaan.

1 Verwarm de oven voor op 200 ºC. Halveer 4 van de paprika’s in de lengte en leg ze op een bakplaat. Snijd de overgebleven paprika, de ui, knoflook, chilipeper en courgette fijn.

2 Kook de rijst al dente, laat uitlekken en houd apart. Bak de ui, knoflook en chilipeper in wat olie in 6 minuten zacht. Voeg de courgette en paprika toe en bak 2 minuten mee. 

3 Verhit dan de tomatenblokjes 5 minuten mee. Meng de rijst en groenten door elkaar en schep dit mengsel in de gehalveerde paprika’s.

4 Bestrooi ze met de broodkruimels en peterselie, en bedruppel ze met wat olie. Bak ze in 20 minuten bruin in de oven.
 


Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
Shop tip