Gevulde paaseieren

Bereiden

Vergeet de paaseitjes uit de supermarkt - dit jaar ga jij voor homemade eitjes met Pasen! Het recept voor de zoutige karamelsaus is er 1 om over te nemen en nooit meer te vergeten. Wil je de eitjes zonder alcohol maken, dan kun je de whisky in de ganache weglaten. Een leuk recept om met kids te maken!

1. Smelt de chocolade au bain-marie of een paar seconden in de magnetron. Bestrijk de eivormpjes ermee aan de binnenkant – gebruik genoeg om de helften te bedekken maar vul ze niet. Laat de chocolade stollen bij kamertemperatuur.

2. Vul de gestolde halve eieren of eitjes met een van beide sauzen, plak de helften op elkaar met gesmolten chocolade en laat ze weer stollen. 

Voor de zoutige karamelsaus
Smelt de suikers en de boter in een pan op laag vuur, schenk de slagroom erbij met een beetje zeezout. Laat dit alles 3 minuten zachtjes koken, of tot het mengsel iets indikt, en schep de saus in de eieren of eitjes.

Voor de whiskychocoladeganache
Verwarm de slagroom, whisky en suiker in een pannetje op middelhoog vuur tot het mengsel kookt. Laat 2 minuten zachtjes koken, draai het vuur uit en laat het 1 minuut afkoelen. 2 Doe de stukjes chocolade in een hittebestendige kom en schenk de whiskyroom erover. Klop er een glad mengsel van. Laat het afkoelen tot kamertemperatuur, dek het af en laat het iets opstijven in de koelkast; het moet nog wel zacht genoeg zijn om in de eieren of eitjes te scheppen.

Psst...
Zin in nog meer choco-inspiratie? 
Bekijk hier 27 waanzinnige chocoladerecepten
 
Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
0 5782
(0)00.0Geef je mening!

Beoordeel dit product

Shop tip

WIN: 'De groene keuken'

Maak kans op een exemplaar van dit nieuwe boek vol veggie en vegan recepten voor elke dag.