Gevulde omelet uit Mexico

Bereiden

Maak dit recept èèn keer en het is je nieuwe favoriete omelet, wedden? De omelet wordt gevuld met avocado, limoen, koriander en yoghurt en die combinatie is god-de-lijk. Eet als lunch, of serveer met een lichte salade als diner. 

1. Knijp het vruchtvlees van de avocado fijn boven een blender, gooi de pit en de schil weg en knijp er 2 limoenen boven uit.

2. Snipper er de koriandersteeltjes bij, giet de yoghurt en een scheutje olie in de beker, pureer tot een gladde saus en breng deze perfect op smaak.

3. Pel de ui en schil de wortel. Rasp ze bij voorkeur in een keukenmachine, maar anders met een blokrasp of wat handig snijwerk, en snijd de kool in smalle reepjes.

4. Snijd de Spaanse peper met de hand in flinterdunne ringetjes en kieper alles bij elkaar in een grote kom. Doe er het grootste deel van de korianderblaadjes bij, giet er de avocadodressing over en meng alles goed door elkaar.  Proef en breng op smaak met peper en zout.

5. Doe de eieren met een scheutje water en een snufje peper en zout in een kom en klop ze los.

6. Zet een grote koekenpan met antiaanbaklaag op matig-laag vuur. Giet er wanneer de pan goed heet is een klein scheutje olie in, gevolgd door een kwart van het eimengsel. Laat het ei tot de rand van de pan uitlopen, rasp er een kwart van de kaas over en laat die smelten.

7. Bak de omelet ongeveer 2 minuten aan een kant, zonder dat hij verkleurt, tot hij fluweelzacht en glad is. Laat hem op een bord glijden, schep er een kwart van de avocadosalade op, vouw de randjes voorzichtig naar binnen en rol hem op.

8. Serveer met een partje limoen en een paar extra korianderblaadjes. Herhaal dit met de rest van de ingrediënten, maar serveer de omeletten telkens meteen.



 


Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
55 14553
(7)73.0

Beoordeel dit product

Shop tip