Voor koolrolletjes zijn groene- of savooiebladeren ideaal. Verwijder de buitenste bladeren en trek dan voorzichtig de beste eraf; houd ze zo gaaf mogelijk. Snijd de rest in reepjes voor een salade.
1 Verwarm de oven voor op 180 ºC. Sauteer de prei en wortels een paar minuten in de olie. Voeg de knoflook, het komijnzaad en een scheut water toe, plus wat zout en peper. Leg het deksel op de pan en laat de groenten 5 minuten smoren, tot ze zacht zijn. Roer geregeld en voeg wat water toe als de groenten aankoeken.
2 Blancheer de koolbladeren, laat ze uitlekken en leg ze op een werkvlak. Schep de amandelen, dille en feta door de groentemix en schep hiervan 3 eetlepels in het midden van elk blad.
3 Rol de bladeren op en leg ze met de naad naar beneden in een ovenschaal. Druppel er wat olie over, leg het deksel op de pan en bak de rolletjes 15 minuten. Bestrooi ze met amandelen en serveer.
4 personen
• 2 el olijfolie, plus extra
• 1 prei, fijngesneden
• 750 g wortels, gesneden
• 4 tenen knoflook, fijngehakt
• 1 tl komijnzaad
• 8 grote savooiekoolbladeren
• 25 g geroosterde amandelen, gehakt, plus extra
• 1 el gehakte dille
• 50 g feta, in blokjes
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.