Gevulde kipfilets met pesto

Bereiden

Weg met saaie kipfilet! In dit gerecht vul je ze met courgette en serveer je de kip met een zelfgemaakte pesto. Super lekker, wedden dat dit een favoriet bij jou thuis wordt? 

1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd voor de vulling de courgette met een dunschiller in lange linten en zet ze apart.

2 Scheur het brood in stukken en doe die met het ei in de keukenmachine. Voeg de citroenrasp en een klein beetje peper en zout toe. Maal pulserend tot het mengsel op grove broodkruimels lijkt. Voeg de doperwten toe en maal nogmaals. Verdeel het mengsel in drieën en vorm er worstjes van.

3 Snijd met een scherp mes elke kipfilet open (zoals een boek). Leg er een stuk bakpapier op en sla de filet met een koekenpan of deegroller uit tot een dikte van 1 cm.

4 Leg wat courgettelinten naast elkaar over elke kipfilet en een ‘worstje’ daar midden op. Rol de kipfilet voorzichtig op en zet hem vast met cocktailprikkers. Prik ze op gelijke
afstanden van elkaar, het vlees is dan later gemakkelijker te snijden.

5 Leg de kiprolletjes in een braadslee, druppel er wat olie over en rooster ze in 20 minuten gaar en goudbruin.

6 Bereid ondertussen de pesto in een vijzel of gebruik een blender. Pluk de blaadjes van het basilicum en maal ze fijn met wat zout. Voeg de noten plus wat peper toe en pureer nogmaals. Roer de parmezaan en wat olie erdoor.

7 Haal de gare rolletjes uit de oven en laat ze 2-3 minuten rusten. Snijd de kip in plakken en geef de pesto, sperziebonen en aardappelpuree bij. Besprenkel met nog wat olijfolie.

Per portie 315 kcal, 14,4 g vetten (3,1 g verzadigd), 31 g eiwitten, 16,7 g koolhydraten, 2,3 g suikers


Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
Shop tip