Courgettebloemen met ricotta

Bereiden

Courgettebloemen zijn een heerlijke delicatesse uit eigen moestuin! Vul ze met ricotta, maar check van te voren wel goed of er geen insecten in schuilen. Was de bloemen voorzichtig en dep zedroog. In de zomermaanden zijn courgettebloemen ook te koop op de markt of in de Turkse winkel.

1 Klop voor het beslag de bloem, olijfolie en grappa met een garde en voeg langzaam het spuitwater toe tot je een glad beslag hebt.

2 Rasp voor de bloemvulling de parmezaan fijn en meng hem met de ricotta en citroenrasp. Breng op smaak met zout en peper. Vul iedere bloem met een flinke lepel van het kaasmengsel.

3 Verwarm de olie in een diepe pan met dikke bodem tot ongeveer 180 ºC (of gebruik een frituurpan). Je kunt testen of de olie heet genoeg is door er een klein beetje beslag in te laten
vallen. Als het direct naar het oppervlak komt en er belletjes ontstaan, is het goed.

4 Haal de bloemen voorzichtig door het beslag en laat ze in de olie zakken. Frituur hooguit twee bloemen per keer rondom goudbruin en krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Serveer meteen.

Wist je dat..
Er in Italië vaak nog wat ansjovis aan dit mengsel wordt toegevoegd? Overigens kun je jonge bloemen ook rauw in een salade verwerken.


Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
Shop tip

WIN: 'De groene keuken'

Maak kans op een exemplaar van dit nieuwe boek vol veggie en vegan recepten voor elke dag.