Gevlinderde kip tandoori

Bereiden

Deze kip tandoori marineer je een nacht in de koelkast en daardoor heeft ie extra veel smaak. Serveer met partjes limoen, een kommetje yoghurt en wat munt.

1. Leg de kip met de borstkant omlaag. Snijd of knip met een scherp mes of gevogelteschaar langs de ruggengraat. Keer de kip om en druk er stevig op met je hand. Trek het vel van de borst, vleugels en poten, en gooi het weg.

2. Kerf het kippenvlees rondom in met een scherp mes. Sprenkel citroensap erover en wrijf de kip in met ½ theelepel zout. Mix de 500 ml yoghurt met de tandoorikruiden en bestrijk de kip ermee. Dek af met vershoudfolie en laat de kip een nacht marineren in de koelkast.

3. Verwarm de oven voor op 220 ºC en neem de kip uit de marinade. Leg op een bakplaat bekleed met aluminiumfolie. Bak het kippenvlees in circa 40 minuten gaar; keer de kip tussendoor een aantal keren om. 


Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
27 7634
(0)00.0Geef je mening!

Beoordeel dit product

Shop tip

Brinta Oergranenrepen met dadels & noten


Deze supergezonde repen zijn het perfecte ontbijt voor als je weinig tijd hebt. Ze zijn gemaakt met Brinta Oergranen, een nieuwe granenvariatie die je perfect kunt gebruiken voor het maken van ontbijtpap, pannenkoeken, wafels, granola of koekjes...