Geurige paddenstoelensoep

Bereiden

Deze paddenstoelensoep zal je keuken heerlijk laten ruiken. Niet alleen dat, hij is nog zalig ook! Volg de stappen van dit makkelijke recept en je hebt een kommetje heerlijkheid te pakken! 

1 Smelt de boter met een scheutje olijfolie in een heel grote pan met antiaanbaklaag op hoog vuur. Doe er de in plakjes gesneden knoflook en alle paddenstoelen in. Roer 3-4 minuten, tot de paddenstoelen beginnen te karamelliseren en het vocht verdampt is.

2 Proef een stukje paddenstoel en voeg zo nodig peper en zout toe. Schep een derde van de paddenstoelen in een kleine koekenpan (liefst met antiaanbaklaag) en zet ze apart. Doe de ui, bleekselderij en laurierblaadjes bij de rest van de paddenstoelen in de grote pan en bak ze 5 minuten op matig vuur om ze een beetje zacht te maken. Giet de brandy in de pan, roer tot de meeste alcohol verdampt is, doe er de rijst en de bouillon bij en laat ze aan de kook komen. Draai het vuur laag en laat de soep ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen.

3 Meng intussen de zure room met de geraspte schil van een halve citroen. Roer er een flinke scheut citroensap en een snuf peper en zout door, en zet de room apart. Haal na 20 minuten de laurierblaadjes uit de pan en pureer de soep in een blender of met een staafmixer. Proef en breng de soep op smaak met een scheutje citroensap. Op dit punt kun je de soep eventueel verdunnen met een scheutje bouillon. Leg een deksel op de pan en houd de soep warm terwijl je met de broodjes aan de slag gaat.

4 Stop de sneetjes brood in je broodrooster terwijl je de apart gehouden champignons in de kleine koekenpan opwarmt met een scheutje water, een scheutje citroensap en ongeveer 1 eetlepel geraspte kaas. Wrijf de broodjes als de champignons goed heet beginnen te worden in met de halve tenen knoflook en schep er wat paddenstoelen op. Verdeel de soep over de kommen, roer er een lepel zure room met citroen door en leg de geroosterde broodjes naast de kommen soep, of op een aparte schaal. Bestrooi de soep en de broodjes met een beetje gehakte bladpeterselie en een snufje nootmuskaat, sprenkel er wat extra vergine olijfolie over en tast toe.

366 dagen lang lekker koken? Dan is ons jaarboek écht iets voor jou!


 
 



Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
122 16522
(0)00.0Geef je mening!

Beoordeel dit product

Shop tip