Geroosterde groente

Bereiden

Deze geroosterde groente uit de oven zijn lekker veelzijdig. Je schuift ze in de oven en klaar is kees, makkelijk zat! Geroosterde groenten zijn heerlijk als bijgerecht bij vlees of vis, door de couscous heen of als gezonde borrelhap met een dipsausje.

1 Kook de rode biet ca. 30 minuten in water met een snuf zout.

2 Was en droog de rest van de groenten. Je kunt de peentjes, sjalot en pastinaak eventueel schillen, maar dat hoeft niet.

3 Snijd pastinaak, biet en venkel in vieren. Halveer de peentjes, witlof en sjalot.

4 Verwarm de oven voor tot 190 ºC.

5 Breng alle groenten op smaak met zout en peper. Leg ze met de gesneden zijde naar boven in een vuurvaste ovenschaal.

6 Meng de olijfolie met de knoflook en verdeel over de groenten.

7 Rooster 25 minuten en serveer warm met een sausje als citroenmayonaise of een pittige tomatensalsa.

Recept Villa Augustus




Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
131 69480
(1)15.0

Beoordeel dit product

Shop tip