Geroosterde biefstuk van de haas

Geroosterde biefstuk van de haas

‘Deze combinatie van medium rauw gebakken biefstuk met al het verrukkelijke braadvocht en de romig zoete witte bonen is klassiek. Als je dit nooit geproefd hebt, moet je het absoluut proberen.’ – Jamie Oliver

Bereiding



1. Laat in een pan met dikke bodem op een laag vuur de prei, tijm en knoflook 20 minuten zweten in een scheutje olijfolie en de boter, tot ze zacht en zoet zijn. Zet het vuur hoog en giet de witte wijn erbij. Laat de wijn aan de kook komen, doe er dan de bonen bij en zoveel water dat de bonen bijna onder staan. Houd ze 5 tot 10 minuten tegen de kook aan, tot de bonen mooi romig zijn. Voeg er de peterselie, de crème fraîche en een flinke scheut olijfolie aan toe. Proef of er nog zout of kruiderij bij moet.

2. Verhit een grillpan tot hij gloeiend heet is. Bestrooi je biefstukken met zout en peper en wrijf ze in met wat olijfolie. Gril een biefstuk van 4 cm dik 2 tot 3 minuten aan elke kant, dan is hij medium rauw. Je kunt ze langer bakken, ze zo nu en dan kerend, tot ze zo gaar zijn als je ze hebben wilt.

3. Leg de gegrilde biefstukken op een bord en laat ze 5 minuten rusten. Knijp er wat citroensap over uit en sprenkel er wat olijfolie over. Snijd de biefstukken in dikke plakken. Verdeel de romige bonen over de borden en leg de biefstukken erop. Sprenkel vocht dat uit de biefstukken gelopen is erover.

Dit recept komt uit het boek ‘Kook met Jamie’ van Jamie Oliver (€24,99, Kosmos Uitgevers).

4 personen, 40 minuten

  • 4 preien, in dunne plakjes
  • 1 klein bosje verse tijm, alleen de blaadjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • olijfolie
  • een klont boter
  • een wijnglas witte wijn
  • 500 g grote witte bonen van goede kwaliteit (blik of pot), afgespoeld en uitgelekt
  • handjevol verse blaadjes peterselie, fijngehakt
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • peperige olijfolie van goede kwaliteit
  • 4 mooi gemarmerde biefstukken van de haas van 200 g elk, van 2½ tot 4 cm dik
  • 1 citroen


  •  


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief