Gepocheerde forel met groenten

Bereiden

1 Verdeel de groenten, knoflook en laurierblaadjes over een ruime koekenpan. Leg de visfilets naast elkaar op de groenten en kruiden.

2 Schenk de wijn en bouillon erbij en voeg de dille toe, plus flink wat zout en peper. Leg op elke filet een schijfje citroen. Knip een stuk bakpapier uit met dezelfde grootte en vorm als de pan, leg hem eroverheen en druk het deksel er stevig op.

3 Zet de pan op middelhoog vuur en breng de inhoud aan de kook. Draai het vuur lager en pocheer de groenten en vis 10 minuten. Haal de pan van het vuur en wacht tot de vis na 12–14 minuten gaar is.

4 Verdeel de groenten over 4 diepe borden, leg de vis erop en schep er wat van het pocheervocht over. Bestrooi elke portie met wat dille en citroenrasp. Serveer meteen.

PER PORTIE 246 KCAL, 6,6 G VET (0,1 G VERZADIGD), 32,9 G EIWIT, 10 G KOOLHYDRATEN, 7,9 G SUIKERS


Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
0 749

Shop tip