Gemberstroop cakejes met ijs

Bereiden

Hmmm, gember zorgt voor een warme smaaktoevoeging in deze supercake met cognac. Serveer met ijs en aardbeien. 

1. Verwarm de oven voor op 180°C.

2. Zeef bloem, gemberpoeder, 1 tl zout, bakpoeder, kaneel, kruidnagelpoeder en de  nootmuskaat. Meng de stroop, suiker en boter in een steelpan op laag vuur en laat 5 minuten pruttelen; roer af en toe. Laat het afkoelen tot lauwwarm en roer door het bloemmengsel.

3. Roer de melk en de crème fraîche erdoor. Voeg sinaasappelsap, cognac en eieren toe en roer tot een glad beslag. Schenk in een met boter ingevette en met bloem bestoven bakblik (24x24 cm) en bak de cake 30–40 minuten. Controleer of een vleespen die je erin steekt er schoon uitkomt. Laat de cake afkoelen in het blik.

4. Week de aardbeien in twee delen rum en 1 deel poedersuiker. Snijd de afgekoelde cake in plakken van 3 cm en die plakken weer door de helft. Schep wat ijs op een plak cake, leg er een tweede plak op, daarop wat ijs en dan aardbeien.


Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
0 4973
(0)00.0Geef je mening!

Beoordeel dit product

Shop tip