Geitenkaas-cheesecake

Bereiden

De naam van dit recept doet je denken aan een hartige taart, maar niets is minder waar! Deze cheesecake smaakt lekker zoet, ondanks de geitenkaas die er in zit. Decoreer je taart met (tropisch) fruit. Dit recept is van Miljuschka Witzenhausen.

1 Leg een vel bakpapier op een schoon werkvlak, zet een taartvorm (ø 24 cm) erop en teken de rand van de vorm op het bakpapier. Knip de cirkel uit, vet het bakblik in en leg het op maat geknipte vel erin.

2 Zet een kleine pan op laag tot middelhoog vuur, voeg de roomboter toe en laat smelten. Doe ondertussen de koekjes in de keukenmachine, maal fijn en doe ze in een kom.

3 Giet de gesmolten boter bij de fijngemalen koekjes, voeg het kokos toe en meng goed. Verdeel het mengsel over de bodem van de taartvorm, druk even goed aan en laat 1 uur opstijven in de vriezer.

4 Verwarm de oven voor op 160 °C en zet een grote ovenschaal gevuld met water op de bodem. Giet de melk in een kom, voeg de geitenkaas en suiker toe, en klop met een elektrische mixer tot een glad mengsel. Voeg terwijl je mixt een voor een de eieren toe gevolgd door het eigeel en vanilleextract, en klop tot een glad geheel.

5 Spatel de avocado samen met de rasp en het sap van de citroenen erdoor, voeg dan de maizena toe en roer even goed. Neem de bodem uit de vriezer en verdeel het  avocadogeitenkaasmengsel gelijkmatig over de taartbodem. Bak de cheesecake 50 minuten in de oven. 

6 Zet de oven na 50 minuten uit maar laat de taart er nog 2 uur in staan. Zet hem dan een nacht in de koelkast om af te koelen.

7 Haal de volgende dag de taart uit de koelkast, verdeel het tropisch fruit erover en serveer.


Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
9 1467

Shop tip