Gegrilde zalm & zeewiersalade

Bereiden

Was je al bekend met de combinatie zalm en zeewier? Laat je verrassen door een heerlijke grilsmaak met een tikje zilt en verfrissing van het zeewier en limoen. We zijn benieuwd wat je van deze smaakmakers vindt! 

1 Zet de grill op de hoogste stand en bekleed een ondiepe ovenschaal met alufolie. Leg de zalm met het vel omlaag in de schaal, lepel de sojasaus en honing erover en bestrooi met de kruidenmix.

2 Schuif de vis onder de grill en rooster hem 15-18 min., tot de bovenkant donkerbruin en kleverig is en de zalm uit elkaar valt als je erin prikt. Haal onder de grill vandaan, knijp het limoensap erboven uit en zet apart.

3 Rooster het sesamzaad kort in een droge koekenpan op matig vuur.

4 Meng de ingrediënten voor de dressing. Voeg het zeewier en de lente-ui toe en schep alles om. Meng dan de sla erdoor. Verdeel over borden, leg de zalm erop en bestrooi met geroosterd sesamzaad.

Per portie 328 kcal,18,6 g vet (3,1 g verzadigd), 8,2 g eiwit, 9,8 g koolhudraten, 9,2 g suiker
 
Hou jij van lekker healthy food?
Dit is hét boek voor jou!


 
 



Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
61 15188
(4)45.0

Beoordeel dit product

Shop tip