Gegrilde lamskoteletten

Bereiden

Deze kruidige lamskoteletten zijn heerlijk in combinatie met een pittig-frisse kikkererwtensalade. Kortom, een top tapas-gerecht!

1 Meng voor de marinade alle ingrediënten in een glazen kom (je hoeft de blaadjes tijm niet los te halen), leg de koteletten erin en wrijf ze met je handen door de marinade. Zet minimaal 3-4 uur in de koelkast of tot de volgende dag, zodat de smaken goed in het vlees kunnen trekken. 

2 Maak vlak voor je de lamskoteletten gaat grillen de kikkererwtensalade. Doe hiervoor alle ingrediënten in een grote kom, meng goed en zet apart.

3 Verhit een scheutje olie in een grillpan op hoog vuur of zet de grill van de oven op de hoogste stand. Bestrooi beide kanten van het vlees met wat grof zeezout en gril ze twee keer 1½ minuut per kant. Laat ze 1–2 minuten onder alufolie rusten, bestrooi met wat peper en serveer met de salade.

Per portie 394 kcal, 26 g vet (10 g verzadigd), 18,8 g eiwit, 22,9 g koolhydraten, 5,8 g suikers


Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
51 5664

Shop tip