Hollandse rogvleugel

Bereiden

Voor velen een niet allerdaags recept, maar als je het eenmaal gemaakt hebt zuls je het niet snel vergeten. Koop je rogvleugel vers, haal de overige ingrediënten in huis en ga van start. 

1 Verwarm de oven voor op 140 °C.

2 Maak de bloemkool schoon en snijd in kleine roosjes van ongeveer een halve centimeter. Snijd de kroppen little gem in de lengte in zessen.

3 Leg de rogvleugelfilets in een ovenschaal naast elkaar met een klontje boter en bestrooi met een beetje zeezout. Plaats de schaal in de oven en laat de vis in ongeveer 8 minuten garen. De rog is klaar wanneer de lamellen loslaten als je de filets zachtjes indrukt.

4 Verhit een klontje boter in een koekenpan en voeg de bloemkool toe. Bak de roosjes goudbruin. Voeg de shiitake toe en bak 1 minuut mee. Voeg als laatste de gesneden little gem toe en roerbak nog even.

5 Serveer de filets op de borden en verdeel de groenten over de vis. Garneer met een paar takjes cress.




Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
3 9333
(1)15.0

Beoordeel dit product

Shop tip