Gebakken fruit met ijs uit de oven

Bereiden

1 Als de temperatuur van je houtoven ongeveer 200 ºC bedraagt (controleer met je thermometer) en de rook en vlammen zijn verdwenen, begin je met de bereiding. (Of verwarm de gewone oven voor op 200 ºC.)

2 Halveer en ontpit de steenvruchten en appels en doe ze met de bramen in een grote ondiepe braadslee. Bedruppel ze met de cognac en strooi de suiker en rozemarijnnaaldjes erover. Bestrooi ze met de citrusschilletjes, sprenkel het sap erover en voeg de laurierblaadjes toe.

3 Splijt het vanillestokje, schraap het merg eruit en voeg beide toe. Schep alles door elkaar en spreid het uit in een enkele laag. Bak het fruit ongeveer 5 minuten (20–25 minuten in een gewone oven), tot alle vruchten zacht zijn, maar nog niet uiteenvallen.

4 Maak je de crumbletopping? Wrijf de bloem en boter dan in een kom door elkaar tot het mengsel op broodkruimels lijkt. Roer de noten, suiker en havermout erdoor en strooi dit mengsel over het fruit. Bak de crumble dan 5 minuten (10–15 minuten in een gewone oven), tot het bovenlaagje goudbruin is.

Per portie (alleen het fruit) 90 kcal, 0 g vet (0 g verzadigd), 1 g eiwit, 21 g koolhydraten, 21 g suikers
Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
84 15322
(1)11.0

Beoordeel dit product

Shop tip

WIN: 'De groene keuken'

Maak kans op een exemplaar van dit nieuwe boek vol veggie en vegan recepten voor elke dag.