De serranoham geeft een licht gerookte smaak aan het geheel. Een echt brunchgerecht, deze eitjes!
1. Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
2. Doe een scheutje olijfolie in een kleine pan en bak de ham op hoog vuur krokant.
3. Maak gaten tussen de ham en breek de eieren daarboven. Bestrooi met zout en peper en bak 1 minuut.
4. Rasp wat manchego over elk ei, bestrooi met de salieblaadjes en gril het gerecht 2–3 minuten, tot de eieren naar wens zijn.
Serveer met brood of crostini.
2 personen
• olijfolie
• 4 plakjes serranoham
• 4 eieren
• een stuk manchego
• wat salieblaadjes
• geroosterd brood of crostini
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.