Garnalen op toast met dille

Bereiden

1 Doe de garnalen in een kom met de fijngehakte ui, bijna alle dille, de extra vierge olijfolie, de geraspte schil en het sap van de citroen en de zure room.

2 Doe er een paar snufjes zout en peper bij en hussel alles goed door elkaar. Proef een hapje om te controleren of het goed op smaak is en voeg eventueel nog wat peper, zout of citroensap toe.

3 Zet een grote koekenpan op hoog vuur. Snijd 4 dikke plakken brioche of brood af, leg ze in de hete pan en strooi er de kleine blokjes boter omheen zodat ze het vet kunnen absorberen.

4 Draai het vuur wat lager en bak de broodjes aan beide kanten goudbruin. Leg een sneetje op elk van de bordjes en schep er een flinke berg garnalen op. Als je een potje viseitjes in huis hebt, is een lepeltje daarvan ook erg lekker. Strooi er de apart gehouden dille over en zet de bordjes meteen op tafel

Per portie 531 kcal, 21,9 g vet (8,3 g verzadigd), 33,7 g eiwit, 47,8 g koolhydraten, 4,7 g suiker




Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
0 5045
(0)00.0Geef je mening!

Beoordeel dit product

Shop tip