Deze heerlijke zomerpasta met tomaten, olijven en uit eet je bij de BBQ, in het park of gewoon lekker thuis aan tafel. Serveer met een stukje vlees of vis en een groene salade.
1 Meng de tomaten, olijven, ui, olijfolie en wat zout en peper in een grote kom. Dek het mengsel af en houd het apart.
2 Breng een grote pan water met wat zout aan de kook en kook de fusilli al dente gaar (volg de aanwijzingen op de verpakking). Laat ze uitlekken en doe ze bij de tomaten. Roer goed.
3 Bestrooi alles met basilicum en zet het direct op tafel of geef het koud als een pastasalade. Doe er vlak voor het opdienen een scheutje olijfolie bij.
4 personen
• 400 g kleine trostomaatjes
• 100 g taggiasca-olijven, ontpit
• ½ rode ui, in dunne plakjes
• 100 ml extra vergine olijfolie, plus iets extra voor de laatste hand
• zout en versgemalen zwarte peper
• 350 g fusilli
• handje verse basilicumblaadjes
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.