Frittata met chilipepers

Bereiden

Ben je gek op pittig eten? Dan is dit recept helemaal wat voor jou. Je kunt de frittata zo spicy maken als je zelf wilt, dus mocht je niet zo'n daredevil zijn dan is dat geen probleem.

1. Prik gaatjes in de chilipepers en paprika en laat ze zwart blakeren boven een gaspit, in een droge grillpan of onder de grill. Als ze verschroeid zijn, doe je ze in een kom en leg je er plasticfolie over. Ontvel de pepers (en paprika) na 10 minuten en verwijder de steeltjes en zaadjes. Scheur ze in de lengte in dunne reepjes. Marineer ze in de rodewijnazijn, een scheut olijfolie en de peterseliesteeltjes.

2. Verhit wat olijfolie en boter in een kleine ovenvaste koekenpan en voeg de helft van je gemarineerde reepjes chilipeper/paprika en de knoflook toe. Klop de eieren in een kom met wat parmezaan en zout en peper. Bewaar wat peterselieblaadjes, hak de rest fijn en voeg die toe aan het eiermengsel.

3. Schenk het eiermengsel in de koekenpan op middelhoog vuur en verkruimel de helft van de geitenkaas erover. Draai rond met de pan om alles gelijkmatig te verdelen. Als het begint te stollen, verkruimel je het grootste deel van de rest van de geitenkaas erover en zet je de frittata in de oven. Wacht tot-ie in ongeveer 5 minuten is verdubbeld in volume.

Sommige mensen bakken hun frittata’s door en door, maar ik vind het lekker als-ie nog maar net gaar is. Neem de frittata uit de oven en verdeel de rest van je gemarineerde reepjes chilipeper en/of paprika erover, verkruimel de laatste geitenkaas erover en besprenkel het geheel met wat van de chilimarinade. Bestrooi met de peterselieblaadjes en serveer met een lekker fris bijgerecht, bijvoorbeeld een salade van rucola, citroen en parmezaan.


Per portie 578 kcal, 48,3 g vet (18,6 g verzadigd), 32,5 g eiwit, 3 g koolhydraten, 2,6 g suikers


Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
0 4424
(2)22.0

Beoordeel dit product

Shop tip