Denken wij aan de zomer, dan denken wij aan deze salade met bloedsinaasappel. De frisse salade wordt extra smaakvol door de zoete en sticky geroosterde amandelen, munt, venkel en granaatappelpitten.
1 Verwarm de oven voor op 170°C. Leg de amandelen op een bakplaat en bestrooi ze royaal met zeezout. Rooster ze in 5 minuten goudgeel. Besprenkel de hete amandelen met honing en schep ze goed door elkaar.
2 Doe de rucola, erwtenscheuten, munt, venkel, sinaasappelschijfjes en granaatappelpitten in een kom en voeg wat zout toe. Knijp het citroensap erover uit en sprenkel de olijfolie erover. Schep alles voorzichtig door elkaar. Bestrooi de salade voor het serveren met de pecorino en amandelen.
4 personen
• 2 handenvol amandelen
• wat honing
• 35 g rucola
• 35 g erwtenscheuten
• blaadjes van een klein bosje munt
• 2 venkelknollen, buitenste bladeren verwijderd, rest geschaafd
• 4 bloedsinaasappels, geschild en horizontaal in dunne schijfjes
• pitten van ½ granaatappel
• sap van ½ citroen
• olijfolie
• 40 g pecorino, geschaafd
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.