Franse uiensoep

Bereiden

Wil jij een klassieke soep maken? Dan is deze uiensoep uit de Franse keuken perfect! Wil je het helemaal afmaken, rooster dan een broodje met kaas. En serveer op de soep, eetsmakelijk! 

Verhit de olie in een diepe koekenpan op hoog vuur. Voeg de uienringen toe en roer ze niet – laat ze eerst
iets aankoeken en karamelliseren. Bak ze zo’n 10 min., tot ze echt gekaramelliseerd zijn (maar niet verbrand).

Draai het vuur iets lager, voeg de knoflook, chilivlokken en tijm toe en bak ze 1 min. mee. Schenk de wijn erbij en laat de alcohol verdampen.

Voeg een flinke snuf zout toe plus een scheut van de bouillon, roer en leg dan een stuk vochtig bakpapier en het deksel op de pan. Laat de uienringen 30 min. zacht koken; roer af en toe.

Voeg de rest van de bouillon toe als de uiringen zacht, zoet en diep goudkleurig zijn. Breng de soep aan de kook en voeg zout en peper naar smaak toe. Verdeel de soep, verkruimel de blauwe kaas erover, voeg de croutons toe en serveer.
 

366 dagen lang lekker koken? Dan is ons jaarboek écht iets voor jou!


 



Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
132 15520
(1)15.0

Beoordeel dit product

Shop tip