Focaccia met knoflook 

Bereiden

Een heerlijk brood met waanzinnige Italiaanse smaken zoals knoflook en rozemarijn. Serveer met Italiaanse ham, een tomatensalade of beleg met pesto en gegrilde groente zoals courgette & aubergine.  

1 Meng beide meelsoorten en ½ eetlepel zeezout in een grote kom en maak een kuiltje in het midden.

2 Schenk 300 ml lauwwarm water in een maatbeker en voeg de gist en suiker toe. Roer er een papje van, zodat de gist wordt geactiveerd. Als het papje begint te schuimen, kun je het langzaam in het kuiltje gieten en mengen, tot alle ingredienten samenhang gaan vertonen.

3 Bestuif een schoon werkvlak met meel en kneed het deeg 5 minuten, of tot het zacht en soepel is.

4 Vet een grote, schone mengkom in met wat olijfolie en leg het deeg erin. Bestuif het met wat extra meel, leg er een schone theedoek overheen en laat 30 minuten op een warme plaats rijzen tot het dubbele volume.

5 Verwarm de oven voor op 220 ºC. Breek het bolletje knoflook en plet de tenen. Ris de rozemarijnnaaldjes van de takjes. Doe beide in een kom, besprenkel ze met olijfolie, voeg wat zout en peper toe en meng goed.

6 Als het deeg is gerezen, kun je het met je vuisten duwen, slaan en vouwen. Leg het deeg op een bakplaat van ca. 20 x 30 cm en spreid het uit om het passend te maken. Maak kuiltjes in het deeg en duw daar knoflooktenen en rozemarijn in.

7 Druppel er tot slot nog wat olijfolie over en bestrooi met zeezout. Dek het af met een schone theedoek en laat het nog eens 20 minuten rijzen.

8 Bak de focaccia 20 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is en de binnenkant nog zacht. Snijd met een broodmes in stukken en tast toe.

Per portie 152 kcal, 0,7 g vet (0,1 g verzadigd), 5,7 g eiwit, 30 g koolhydraten, 1,1 g suikers

 




Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
246 44168
(9)93.0

Beoordeel dit product

Shop tip