Flatbread met pompoenhummus 

Bereiden

Dit brood serveer je als goddelijke brunch- of lunchhap. Mocht je nog pompoenhummus overhebben, geen ramp: je kunt hem nog minimaal een week in de koelkast bewaren. 

1 Kook de pompoenblokjes met 100 ml water met het deksel op de pan tot ze zacht zijn. 

2 Rasp ondertussen de schil van de citroen en pers het sap uit. Laat de pompoen uitlekken en pureer samen met de kikkererwten, rasp en sap van de citroen, de knoflook en 6 el van de olie. Breng op smaak met peper en zout.

3 Meng de waterkers met de rest van de olie en de azijn.

4 Verwarm de flatbreads in een koekenpan. Bestrijk twee flatbreads dik met de pompoenhummus en verdeel de waterkers erover. Beleg met plakjes eend en dek af met de andere flatbreads. Snijd elke sandwich in vier punten.

Per portie 330 kcal, 19,8 g vet (2,9 g verzadigd), 13,9 g eiwit, 25,5g koolh., 10,3 g suikers

Fotografie Saskia van Osnabrugge
Recept en foodstyling Ingmar Niezen


Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
26 6283
(0)00.0Geef je mening!

Beoordeel dit product

Shop tip