Broodkrans met marsepein

Bereiden

Deze prachtige broodkrans gevuld met amandelmarsepein breek je in stukjes om iedereen te laten proeven — samen delen is het motto!

1 Meng de melk en saffraan en laat 5 minuten trekken.

2 Roer de gist en 1 eetlepel suiker erdoor en laat een paar minuten staan, tot er bellen ontstaan. Klop de eidooiers en 60 g gesmolten boter erdoor.

3 Doe het meel (houd 1 flinke eetlepel achter voor het kneden) en 1 theelepel zout in een grote kom en maak in het midden een kuiltje. Giet het gistmengsel erbij en meng alles met je handen tot deeg.

4 Bestrooi het werkblad met wat meel en kneed het in 5 minuten glad en elastisch.

5 Maak de kom schoon en vet hem in met boter. Vorm van het deeg een bal (gebruik het achtergehouden meel) en doe het in de kom. Dek af met een schone theedoek en zet 1 uur op een warme plek, tot het in omvang is verdubbeld.

6 Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng 75 g boter met de marsepein in een keukenmachine. Bestrooi het werkblad met meel, leg het deeg erop en kneed de lucht eruit.

7 Rol het deeg uit tot een rechthoek van 22 x 30 cm groot en 1 cm dik. Verdeel de marsepein erover en bestrooi het met bijna alle kaneel, koekkruiden en suiker. Bewaar een klein restje voor stap 9.

8 Rol het deeg vanaf de lange kant op. Snijd het in de lengte door en draai de twee helften in elkaar, zodat de lagen zichtbaar zijn. Vorm een krans en druk de uiteinden op elkaar.

9 Vet een bakplaat in en leg de krans erop. Bestrijk met de rest van de boter en bestrooi met de overgebleven kaneel, koekkruiden en suiker. Stel de oven in op 180 °C en bak de krans in 35 minuten goudbruin.

10 Smelt de jam met het citroensap in een kleine pan. Bestrijk de warme krans ermee. Laat hem afkoelen en serveer.

Per portie 457 kcal, 16,1 g vet (8,2 g verzadigd), 8,5 g eiwit, 74,3 g koolh., 37,3 g suiker


Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
38 2597

Shop tip