Falafel met couscous

Bereiden

In dit heerlijke zomergerecht komen deze twee toppers uit de Arabische keuken samen. Geef er je eigen twist aan met deze falafel variatie of door andere ingredienten, zoals gegrilde aubergine door je couscous te doen. 

1
Verwarm de oven voor op 200 °C. Mix de kikkererwten, komijn, het paprikapoeder, de broodkruimels, knoflook en het ei in de keukenmachine met flink wat zout en peper tot een glad mengsel.

2 Verdeel met je vingers in 12 porties, maak er balletjes van en druk ze plat tot burgertjes. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk de bovenkant met 1 eetlepel van de olijfolie.

3 Bak ze in 20 minuten goudbruin (ze worden steviger bij het afkoelen).

4 Doe intussen de couscous met de rest van de olie in een kom. Schenk er kokend water bij zodat de couscous net onderstaat, dek af met een bord en wacht 10 minuten. Roer los, voeg zout en peper toe en voeg de kruiden, stukjes tomaat en ingemaakte citroen toe. Leg de falafel erop en serveer met een flinke dot yoghurt.

Voor meer falafel recepten kijk hier.


Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
Shop tip