Escabeche met panharing
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren

42/2016
7 apr 2016 0 457
Panharing is een haring die niet gekaakt en gepekeld is. Het is een Nederlandse vis, volop te krijgen en echt ontzettend lekker in dit gerecht dat je warm en koud kunt serveren.

1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Zet een steelpan op middelhoog vuur met 2 eetlepels olijfolie en voeg de knoflook, ui, venkel en wortel toe. Bak 2 minuten en voeg dan de
laurierblaadjes, tijm, suiker, het korianderzaad en venkelzaad toe. Roer goed en bak nog 2 minuten.

2 Schenk de witte wijn erbij plus het sinaasappelsap, de rasp, schil en wittewijnazijn. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur laag en laat in 5 minuten zachtjes inkoken. Verwijder
dan de grote stukken sinaasappelschil en zet de nog warme marinade apart.

3 Spoel de haringfilets af onder koud water en dep ze droog. Verwarm in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie, bestrooi de filets met zout en peper en bak ze 1½ minuut op de huid.

4 Vet een ovenschaal in met een klein beetje olijfolie en leg de haringfilets met de huidkant naar boven in de ovenschaal. Schenk de marinade erover en zet de schaal 6 minuten in de
voorverwarmde oven.

5 Haal de escabeche uit de oven en rasp er nog wat sinaasappelschil over. Serveer per persoon twee filets met de gemarineerde groenten plus eventueel wat extra vocht. Dit gerecht kan ook koud geserveerd worden.

Deel Artikel
Bewaar artikel
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren





    Hollandse recepten

    Meer Hollandse recepten