Erwtenkoekjes met salsa verde

Bereiden

Deze superkoekjes hebben even wat tijd nodig, maar dan heb je wel wat! De frisse salsa en muntyoghurt maken dit gerecht helemaal af. 

1 Blancheer de verse doperwten (diepvriesdoperwten niet) 3 minuten in kokend water. Giet ze af en doe ze in een bak met ijswater (of laat ze schrikken onder de koude kraan). Pureer de helft van de erwten met de munt in de keukenmachine.

2 Voeg de chilipeper, eieren, bloem, bakpoeder, melk of karnemelk toe, breng op smaak met zout en peper en meng pulserend. Doe het deeg voor de erwtenkoekjes in een kom en voeg de erwtenscheuten en doperwten toe.

3 Hak voor de salsa de kruiden, knoflook en chilipeper fijn — zet apart. Rooster de komijn 30 seconden, roer het kruidenmengsel, de olijfolie en het citroensap erdoor en breng op smaak met zout en peper.

4 Roer de ingrediënten voor de muntyoghurt door elkaar in een kom.

5 Verhit 2 cm plantaardige olie in een hoge, diepe koekenpan op matig vuur Laat er een blokje brood inv allen — dat moet in 30 seconden goudbruin bakken. Schep in porties eetlepels beslag erin en bak ze aan elke kant in 2 minuten goudbruin.

6 Schep de koekjes met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.

7 Verdeel de erwtenkoekjes met de tomaten over de borden en strooi de extra muntblaadjes en de erwtenscheuten erover. Geef de salsa en muntyoghurt erbij.

Per portie 158,5 kcal; 12 g vetten (2,2 g verzadigd); 4,7 g eiwitten; 8,7 g koolhydraten; 2,6 g suikers


Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
12 1320

Shop tip