Erwtenfalafel met yoghurt-muntdip

Bereiden

Falafel is een van onze favoriete maaltijden voor doordeweeks! Dit recept lijkt ingewikkeld, maar staat binnen twintig minuutjes op tafel. De frisse yoghurt-muntdip maakt het gerecht helemaal af. 

1. Blancheer de erwten in kokend water. Giet af en spoel met koud water.

2. Hak de kruiden en doe ze bij de erwten met de helft van de knoflook, komijn, lente-uitjes en het kruim. Maal tot een pasta. Voeg zout en peper toe en vorm er burgers van.

3. Verhit olie in een pan en bak de burgers rondom goudbruin. Laat uitlekken.

4. Meng de plantaardige yoghurtvariatie, knoflook, extra munt, zout en peper. Geef de saus bij de falafels.

Voor meer falafel recepten kijk hier.




Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
268 6117
(0)00.0Geef je mening!

Beoordeel dit product

Shop tip

Brinta Oergranenrepen met dadels & noten


Deze supergezonde repen zijn het perfecte ontbijt voor als je weinig tijd hebt. Ze zijn gemaakt met Brinta Oergranen, een nieuwe granenvariatie die je perfect kunt gebruiken voor het maken van ontbijtpap, pannenkoeken, wafels, granola of koekjes...