Eieren met spektaart

Bereiden

Met dit recept maak je in een handomdraai een makkelijke hartige taart. De combinatie van ei met spek doet het altijd goed, dus ook in dit gerecht. Lekker als lunch of diner met een frisse groene salade.1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.

2. Snijd een derde deel van 200 g zanddeeg. Rol het grotere stuk uit op een met bebloemd werkvlak en bekleed een pasteivorm van 22 cm Ø.  

3. Breek er 6 eieren boven en strooi er 100 g spekreepjes, zout en peper over. Rol de rest van het deeg tot een deksel en leg dat erop. Kerf een kruisje in het midden en prik met een vork gaatjes erin.

4. Bestrijk de rand met water; druk dicht met een vork. Bestrijk met 1 geklopt ei.

5. Bak in 25–30 minuten goudbruin. 


Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
25 5554
(0)00.0Geef je mening!

Beoordeel dit product

Shop tip