Duif stroganoff

Bereiden

Vervang het traditionele rundervlees voor duif en je hebt bovenstaand gerecht. Duivenborst heeft een hele typische smaak en komt erg goed tot zijn recht in deze duif stroganoff. Serveer met rijst. 

1 Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking; laat uitlekken en houd hem in het vergiet. Plaats dat op een pan met daarin een laagje water van een paar centimeter. Dek af met aluminiumfolie en stoom de rijst tot gebruik op laag vuur.

2 Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit hierin de knoflook 1 minuut en voeg dan de peterseliesteeltjes en uiringen toe. Bak ze 10 minuten mee, of tot de uienringen zacht zijn.

3 Veeg de paddenstoelen schoon, scheur ze in stukjes en voeg ze toe. Draai het vuur hoger en bak ze 5 minuten mee, tot ze goudbruin zijn, en doe alles dan in een kom. Zet de pan weer op het vuur.

4 Bestrooi de duivenborsten met zout, peper en het paprikapoeder. Draai het vuur hoog en doe een scheutje olie in
de pan. Braad de duivenborsten 1–2 minuten per kant rondom aan. Neem ze uit de pan en snijd ze in 1 cm dikke plakjes. Doe terug in de pan, samen met de paddenstoelen en uienringen, en voeg dan de boter en cognac toe.

Houd de pan schuin om te flamberen en bak het vlees een paar minuten tot de alcohol is verdampt. Neem de pan van het vuur, roer de citroenschil en zure room erdoor, verdun de saus zo nodig met een beetje water, en garneer het gerecht met de plakjes augurk en de peterselieblaadjes. Geef de rijst erbij.

Tip: Wees stoer en flambeer het vlees voor een extra smaakkick.
 

 
Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
11 4516
(0)00.0Geef je mening!

Beoordeel dit product

Shop tip

WIN: 'De groene keuken'

Maak kans op een exemplaar van dit nieuwe boek vol veggie en vegan recepten voor elke dag.