Dubbele chocolade-hazelnootbrownies

Bereiden

Met deze brownies van witte en bruine chocolade tover je bij iedereen een glimlach op het gezicht. De hazelnoten geven deze chocoladecakejes een lekkere crunch. Extra fijn: ze zijn zo gemaakt!

1 Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bekleed een vierkant bakblik (23 x 23 cm) met bakpapier. Smelt de boter met de suiker en 200 gram van de pure chocolade au bain-marie in een vuurvaste kom. Laat het mengsel in de kom iets afkoelen en klop geleidelijk de eieren erdoor.

2 Meng in een andere kom de bloem, het bakpoeder en de cacao, en voeg dit mengsel toe aan het choco-eiermengsel. 

3 Schenk de massa in het bakblik. Hak de witte en de rest van de pure chocolade in stukjes en strooi die samen met de noten over de brownieplak.

4 Bak de brownieplak 25 minuten, tot-ie in het midden iets omhoogkomt. Laat afkoelen en snijd in vierkantjes.

 
​Psst...
Zin in nog meer choco-inspiratie? 
Bekijk hier 27 waanzinnige chocoladerecepten


366 dagen lang lekker en divers koken?
Dan is ons jaarboek écht iets voor jou!



Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
Shop tip