Doperwtenrisotto met lamsstoof

Bereiden

Dit Italiaanse risotto-gerecht van Jamie's trouwe vriend en leermeester Gennaro Contaldo is het ultieme comfort food. Serveer het met verse doperwten en een heerlijke lamsstoof. Restaurantwaardig als je het ons vraagt!

1 Bestrooi het lamsvlees met flink wat zout en peper en wrijf in het vlees. Verhit 2 eetlepels van de olijfolie op middelhoog tot hoog vuur en bak de blokjes lam 4–6 minuten, tot ze rondom goudbruin zijn en beginnen te karamelliseren. Houd het vlees zolang apart.

2 Maak de pan goed schoon en verhit hierin de rest van de olijfolie. Bak de wortel, bleekselderij en uisnippers in 10–15 minuten zacht ‒ roer af en toe. 

3 Schenk de wijn erbij en laat die voor de helft inkoken. Voeg dan het vlees toe, met de vrijgekomen vleessappen plus de bliktomaten. Vul het lege blikje twee keer met water, schenk het erbij en laat het vlees 1½ uur stoven.

4 Roer na een uur de muntblaadjes, doperwten en gedopte tuinbonen erdoor, en voeg zout en peper toe.

5 Kook voor de risotto de doperwten 2 minuten in een pan water, laat ze uitlekken en pureer de helft grof in de keukenmachine. Houd zolang apart.

6 Verhit de olijfolie in een diepe pan met dikke bodem en bak de ui glazig. 

7 Voeg de rijst toe, roer 1 minuut en schenk dan de wijn erbij. Laat die verdampen en voeg dan al roerend de bouillon beetje bij beetje toe. Voeg als de rijst na 15–20 minuten al dente is de parmezaan, boter, munt plus de gepureerde en hele doperwten toe. Strooi er wat zout en peper over, en roer 30 seconden stevig door.

8 Verdeel de risotto en lamsstoof over borden en strooi de extra munt erover.

Tip Een van onze rijstfavorieten voor een perfecte, smeuïge risotto is carnarolirijst. Je kunt de rijst online kopen (bijvoorbeeld via vanillaventure.nl), in de grotere supermarkten of bij een Italiaanse delicatessenzaak.

Per portie 1073 kcal, 54,3 g vet (19,6 g verzadigd), 46,5 g eiwit, 91,7 g koolhydraten, 12,6 g suikers
 


Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
Shop tip