Vegan rode linzensoep

Bereiden

Het Bijbelse verhaal van de tweelingbroers Jakob en Esau laat zien dat het Midden-Oosten een plaats is waar goed eten zo belangrijk is dat mensen bereid zijn om een hoop op te offeren voor een verdomd goed bord rode linzensoep.

1 Verhit een soeppan met olijfolie. Voeg de uien toe en fruit 1-2 minuten op middelhoog vuur.

2 Wordt de bodem van de pan te droog tijdens het bakken? Voeg dan 1-2 eetlepels water toe.

3 Voeg de gember, knoflook, komijn, kurkuma, chili vlokken en snuf zout toe en bak één minuut mee. Doe de wortels ook in de pan en bak één minuut. Voeg de pompoen toe en bak nog twee minuten mee. Doe de tomaat en tomatenpuree in de pan en bak één minuut.

4 Voeg de linzen en het water toe, dek af met een deksel en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag en laat het afgedekt tien minuten borrelen. Als de soep te dik wordt, zeg maar stoofpot dikte, voeg dan nog een wat water toe.

5 Voeg zout, citroensap, groente bouillon en bleekselderij toe en laat nog vijf minuten borrelen. Voeg de peterselie en koriander toe en kook alles nog één minuut.

--

Dit recept komt uit het boek 'Vegan for Friends' van Alexander Gershberg (€ 24,99, Karakter Uitgevers B.V.).


Receptfotografie: Lize Jansen 


Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
107 17388

Shop tip

Makkelijke kip met aardappeltjes

Een lekker recept van Jumbo en Jamie Oliver
Tafeltje, dek je

Maak niet alleen indruk met je kookkunsten, maar ook met je feestelijk gedekte tafel!