Cupcakes met ontbijtspek

Bereiden

Een high tea wordt heel speciaal met deze zoet-zoute cakejes. Je hebt er 250 gram zoeteaardappelpuree voor nodig, dus kook ongeveer 320 gram geschilde zoete aardappels (2–3) tot ze zacht zijn, laat ze droog stomen en klop ze tot je een heel gladde puree hebt.

1 Verwarm de oven voor op 180 ºC en bekleed een muffinvorm met papieren cupcakevormpjes of vierkante stukjes bakpapier (zie de foto). Klop de zoeteaardappelpuree, melk, olijfolie, beide suikersoorten en het vanilleextract
door elkaar.

2 Zeef in een aparte kom de bloem, het bakpoeder, zuiveringszout, kaneel, koekkruiden en een snuf zout. Roer dit mengsel door de gemalen amandelen. Voeg toe aan de zoeteaardappelpuree en meng alles goed door elkaar.

3 Vul elk vormpje voor twee derde met het mengsel. Bak de cakejes in 20-25 minuten goudbruin en gaar (dan komt een cocktailprikker die je in het midden steekt er schoon uit). Laat de cakejes afkoelen op een rooster.

4 Maak ondertussen de ahornfrosting. Klop de boter romig en klop dan de poedersuiker erdoor tot je een lichtgekleurde, luchtige botercrème hebt. Roer de ahornsiroop erdoor en houd de crème apart. De frosting moet behoorlijk stevig zijn, maar als het resultaat te stijf is, kun je het iets smeuïger maken met een klein scheutje melk.

5 Zet voor het ontbijtspek een grote koekenpan op middelhoog vuur en bekleed een bakplaat met bakpapier. Bak het ontbijtspek of de pancetta goudbruin en krokant in de pan; druppel er dan wat ahornsiroop over. Leg de plakjes meteen op de bakplaat en laat ze afkoelen.

6 Doe de frosting met de bolle kant van een lepel of een spuitzak op de cupcakes als ze koud zijn. Verkruimel het geglaceerde ontbijtspek erover en serveer.

Per cupcake 366 kcal, 18,4 g vet (6,4 g verzadigd), 3,9 g eiwit, 45,8 g koolhydraten, 38,9 g suikers




Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
19 7224
(0)00.0Geef je mening!

Beoordeel dit product

Shop tip