Crêpes met pecan-karamelsaus

Crêpes met pecan-karamelsaus

Met dit nagerecht sluit je elk diner succesvol af! De zoete pecan-karamelsaus is heerlijk bij de luchtige crépes. 

Bereiding



1. Zeef de bloem in een kom. Voeg zout toe en roer onder toevoeging van ei en melk een glad beslag. Bak hiervan in olie in een middelgrote koekenpan 6 dunne crêpes.

2. Bak ze ca. 1 minuut aan één kant, laat de pannenkoek dan op een deksel glijden en keer boven de pan. Bak ook de andere kant ca. 30 seconden tot 1 minuut.

3. Maak intussen de saus door de suiker in een steelpan te smelten. Roer als de suiker vloeibaar is en begint te kleuren de room erdoor en laat ca. 1 minuut koken.

4. Neem de pan van het fornuis en roer de boter en pecannoten erdoor.

5. Vouw de gebakken crêpes in vieren, schik ze op de borden en lepel de saus over de crêpes. Serveer met blaadjes munt.



Dit recept komt uit het kookboek ‘Koken met Janny’ van Janny van der Heijden (€ 29,99, Kosmos Uitgevers).

Voor 6 personen

  • 75 g bloem


  • zout


  • 1 ei (L)


  • 150-200 ml volle melk


  • olijfolie


  • 150 g suiker


  • 100 ml slagroom


  • 1 klontje boter


  • 75 g pecannoten





  •  


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief