Crema Catalana met citrus

Bereiden

Het perfecte Spaanse toetje is wat ons betreft Crema Catalana. Romig met een knapperig karamellaagje, wat een feest!

1 Zet een steelpan op middelhoog vuur en schenk de melk erin. Splijt het vanillestokje en doe het merg in de pan. Voeg de sinaasappel- en citroenrasp toe plus het kaneelstokje. Breng de melk langzaam aan de kook, draai het vuur uit en neem de pan van het vuur. Laat de smaken ongeveer 15 minuten intrekken.

2 Doe de eidooiers, suiker en maizena in een grote kom en klop tot een licht en romig mengsel. Schenk de melk door een fijne zeef en gooi wat achterblijft weg. Doe de melk weer in de pan, zet op middelhoog vuur en voeg vlak voor het begint te koken beetje bij beetje het eidooiermengsel toe. Klop ongeveer 7 minuten of tot het mengsel indikt.

3 Neem als het mengsel zo dik is dat er een laagje aan de achterkant van een pollepel blijft hangen de pan van het vuur en verdeel het over kleine aparte ovenschaaltjes. Knip voor elk schaaltje een rondje vetvrij papier en leg het op het ingedikte mengsel ‒ zo voorkom je dat er een dun velletje op de pudding komt. Laat de crema’s eerst helemaal afkoelen voordat je ze in de koelkast zet.

4 Haal de rondjes vetvrij papier vlak voordat je ze gaat serveren van de puddinkjes, strooi over elke crema 1 eetlepel suiker en laat die karamelliseren met een gasbrandertje. Of zet de puddinkjes op een bakplaat in een op 160 ºC voorverwarmde oven (op de grillstand) en laat het laagje suiker in een paar minuten donkerbruin en knapperig worden. Serveer de crema catalana’s meteen.

Per portie 261 kcal, 9,6 g vet (4,3 g verzadigd), 6,7 g eiwit, 36,7 g koolhydraten, 34,3 g suikers


Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
Shop tip