Pasta carbonara is het ultieme comfort food. Niets is fijner dan genieten van een groot bord pasta! Dit traditionele recept (zonder room!) bevat als extra smaakmaker dunne courgetteplakjes.
1. Kook de linguine in ruim water met zout al dente, laat uitlekken en bewaar wat van het kooknat.
2. Verhit ondertussen de olijfolie in een pan en fruit de uisnippers, knoflook en tijm glazig en goudgeel. Bak de courgetteplakjes mee tot ze zacht zijn; voeg flink zout en peper toe.
3. Klop de eieren schuimig en voeg een handvol kaas en wat peper toe. Voeg de linguine toe aan de courgette, zet het vuur hoger, roer en warm goed door en schenk het eimengsel er in een dun straaltje bij. Roer vervolgens wat van het bewaarde kooknat bij.
4. Blijf voorzichtig roeren tot de eieren nét zijn gestold.
5. Serveer de pasta in diepe borden en strooi de rest van de Parmezaanse kaas erover.
2 personen
200 g linguine of spaghetti
2 el olijfolie
1 ui, grof gesnipperd
1 teen knoflook, fijngehakt
blaadjes van 1 bosje tijm
4 baby-courgettes, in dunne plakjes
2 eieren
80 g parmezaanse kaas, geraspt
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.